Prissammenligning for fossile brændstoffer og alternative drivmidler


NB: Prissammenligningsværktøjet opdateres første gang i oktober 2021, og felterne i prissammenligningstabellen vil derfor være tomme indtil efteråret 2021.  

Her kan du se gennemsnitlige brændstof- og drivmiddelpriser per 100 km for udvalgte bilsegmenter. Gennemsnitspriserne er beregnet på baggrund af prisudviklingen i Danmark over det seneste kalenderkvartal. Det første bilsegment repræsenterer det bedst sælgende bilsegment i Danmark i 2020. Prissammenligningsværktøjet har til formål at gøre priserne på tilgængelige drivmidler mere gennemsigtige og giver dig som forbruger mulighed for at sammenligne de løbende udgifter til brændstoffer og drivmidler i en fælles enhed (DKK/100 km).

Når du kigger på prissammenligningen er det vigtigt, at du er opmærksom på, at gennemsnitspriserne kun en sammenligning af brændstof- og drivmiddelpriser; og altså ikke en komplet sammenligning af alle de udgifter, der ved at eje og køre i en bil. Prissammenligningen kan derfor ikke bruges som et såkaldt TCO-værktøj (Total Cost of Ownership (TCO))Hvis du vil beregne de samlede omkostninger ved at eje en bil kan du læse mere om TCO-beregninger her. 

Det er desuden vigtigt, at være opmærksom på, hvilke priser, gennemsnitspriserne er beregnet på baggrund af. Gennemsnitspriserne er for hvert kalenderkvartal beregnet på baggrund af såkaldte listepriser for hvert drivmiddel. Du kan læse mere om listepriserne her. 

A: Mikro
Eksempelvis TOYOTA AYGO 1.0 72 HK
B: Lille
Eksempelvis CITROEN C3 1.2 PureTech 82 5-DØRS
C: Mellem
Eksempelvis VOLKSWAGEN ID.3 204 AUT.
Benzin Pr. 100 km
0 g.
0 g.
0 g.
Diesel Pr. 100 km
0 g.
0 g.
0 g.
Gas Pr. 100 km
0 g.
0 g.
0 g.
Brint Pr. 100 km
0 g.
0 g.
0 g.
El hjemmeopladning Pr. 100 km
0 g.
0 g.
0 g.
El offentlig opladning Pr. 100 km
0 g.
0 g.
0 g.
El offentlig lynopladning Pr. 100 km
0 g.
0 g.
0 g.